Actualitat

Ciutadans habilitarà un nou xec escolar per als nascuts a partir del 16 d’abril

by csvalencia — 3 abril 2019 @ 17:56
Comparte

Giner: “El veto de Ribó en el ple del 28 de març impedix que els valencians tinguen ja un xec escolar universal”

Fernando Giner, portaveu de Ciutadans en l’Ajuntament de València i candidat a l’alcaldia, ha anunciat hui que habilitarà un nou xec escolar per als nascuts a partir del 16 d’abril. “Volem que facilitar la conciliació laboral i familiar i, per a això, cal universalitzar l’educació de 0 a 3 anys”, ha dit Giner.

Després de l’aprovació de les bases de la convocatòria del xec escolar per al curs 2019- 20 en Junta de Govern Local el passat 22 de febrer, Ciutadans va presentar una moció per al ple del 28 de març en què es va formular la següent proposta d’acord: “Modificar les bases del xec escolar perquè en el curs escolar 2019-2020 totes les famílies puguen accedir, sense distinció, a un xec escolar universal durant 11 mesos per als seus fills de 0 a 3 anys”.

“El veto de Ribó en el ple del 28 de març impedix que els valencians tinguen ja un xec escolar universal i que existisca una clara distinció entre els que Ribó considera que han de tindre xec escolar i els que no ho van a tindre encara que ho necessiten. Hem barallat per modificar les bases. Si arribem al govern, habilitarem un nou xec escolar per als nascuts a partir del 16 d’abril”, ha dit Giner.

Giner ha assegurat que la proposta de Ciutadans consistix en el fet que totes les famílies tinguen un xec de 200 euros durant onze mesos. “Incloem juliol perquè és un mes necessari”, ha dit Giner.

Després de diverses reunions amb el sector de les escoles infantils, Giner ha afegit: “Les bases del xec escolar cal adaptar-les al nostre temps dotant-les de flexibilitat. Hem vist com hi ha problemes amb els canvis de residència o de treball de les famílies ja que no es permet mantindre el xec escolar si canvia d’escola infantil durant el curs o les situacions dels nascuts una vegada finalitzat l’únic termini d’inscripció. L’administració deu de ser més àgil i, per a això, ha d’existir la voluntat política d’obrir nous terminis d’inscripció”.

Per a concloure, Giner ha dit: “Les bases del xec escolar han de millorar. Volem que ser pare i mare i treballar siga més senzill”.

Volver a ACTUALIDAD