Actualitat

Ciutadans acudix al Síndic de Greuges davant de l’ocultació d’informació de riscos laborals en l’Ajuntament de València

by csvalencia — 22 març 2019 @ 18:27
Comparte

Manuel Camarasa denúncia que li han contestat la mateixa resposta per a les 21 iniciatives resposta genèrica i ambigua sobre el servici de prevenció de riscos laborals del consistori

El regidor de Ciutadans en l’Ajuntament de València Manuel Camarasa ha presentat un recurs al Síndic de Greuges per l’ocultació i falta de transparència que el tripartit ha aplicat en les sol·licituds d’informació de Cs sobre el departament de prevenció de riscos laborals de l’Ajuntament de València.

En el Ple del passat mes de febrer, Camarasa va presentar 114 preguntes per escrit per mitjà de 21 iniciatives relatives al servici de prevenció de riscos laborals obtenint una única resposta, 21 vegades la mateixa, genèrica i ambigua que no obeïx a les preguntes realitzades. “Ens trobem davant d’un flagrant cas d’ocultació d’informació, en este cas informació que afecta el funcionament d’un servici i als treballadors, i de compliment d’una normativa legal”, ha dit Camarasa, que ja havia demanat empara a l’alcalde per mitjà d’un recurs que no ha sigut atés.

Les preguntes feien referència al Servici de Prevenció de Riscos Laborals de l’Ajuntament de València en qüestions com el nombre d’accidents, si es realitza coordinació d’activitats amb les empreses contractades, sobre la planificació preventiva… “Es tracta de qüestions totes elles previstes en la normativa legal i que és de compliment obligatori per part de l’Ajuntament i sobre les quals, com a oposició, hem de fiscalitzar”, ha dit Camarasa.

“Esta falta de transparència no sabem si obeïx a incompliments de la normativa, a una falta de respecte als grups de l’oposició o simplement a motius interessats a ocultar una certa informació”;, ha apuntat l’edil de Cs.

En este sentit, Manuel Camarasa ha indicat que cal recordar que el servici de prevenció de riscos laborals “ha de ser el responsable de coordinar activitats, en matèria de prevenció de riscos laborals, amb altres empreses que realitzen treballs per a l’Ajuntament com a muntatge d’estructures, gradas…”.

Per a concloure, Camarasa ha anunciat que des de Ciutadans es va a plantejar informar de la Inspecció de Treball els incompliments de la normativa de prevenció de riscos per part de l’Ajuntament.

Volver a ACTUALIDAD