Actualitat

Giner: “Proponemos gratuïtat de l’EMT el 17 i el 18 de març per a fer la vida més còmoda i barata als ciudadanos”

by csvalencia — 26 febrer 2019 @ 22:57
Comparte

El portaveu de Cs assegura que la gratuïtat els dies de l'ofrena respon a l'alteració del tràfic que produïxen les desviacions de Falles units als desviacions especials per l'ofrena

El portaveu de Ciutadans en l’Ajuntament de València ha assegurat hui: “Proposem que en el pròxim ple s’aprove la gratuïtat de l’EMT el 17 i 18 de març per a fer la vida més còmoda i barata als ciutadans. Sense necessitat de fer cap compra, els valencians s’han de poder moure amb l’EMT sense haver de comptar quants viatges faran durant les festes”.

Giner ha afegit: “La gratuïtat puntual funciona a València en el dia sense cotxes o el dia de la marató. El 17 i el 18 de març encaixen perfectament en els dies en què es pot instaurar la gratuïtat. Al celebrar-se les ofrenes, es produïxen les necessàries desviacions de tràfic habituals de la resta de dies de falles a què se sumen unes desviacions especials per ofrena que alteren encara més l’accessibilitat del tràfic i inclús el propi itinerari de moltes línies i la seua oferta. En eixe context, la gratuïtat està encara més justificada”.

El portaveu de Cs ha incidit en que “Ribó ha tingut marge per a fer-ho en estos tres anys i no ha sigut fins que Ciutadans ha presentat una moció quan han reaccionat”.

El regidor de Cs Narciso Estellés ha incidit en que la proposta de Cs “és molt més pròxima i amable amb els ciutadans ja que en els dies de falles, en els moments de major massificació i embossos, és quan cal facilitar l’accés a l’EMT de la manera més fàcil i cómoda”.

Respecte al cost que per a l’empresa EMT tenen la proposta de Cs i la de Grezzi, el regidor Narciso Estellés ha assegurat: “La gratuïtat de l’EMT durant els dies 17 i 18 de març tindria un impacte en els comptes 100.000 euros menor respecte al que costaria la proposta de Grezzi en un escenari d’alta utilització”.

Per a concloure, l’edil de Cs ha dit: “És més barat i còmode per als ciutadans tindre dos dies com el 17 i 18 de març gratis i usar un bitllet multiviatge per a la resta dels dies de Falles que adquirir un nou suport per a un títol que no coneixen i que no tornaran a usar fins passats 360 dies”.

Volver a ACTUALIDAD