Actualitat

Cs insta al tripartit a incorporar mesures anticorrupció en el reglament de Govern Obert i Transparència

by csvalencia — 20 febrer 2019 @ 19:09
Comparte

Narciso Estellés demana “eliminar barreres per a denunciar la corrupció i transparència en les dades de sous, contractes i subvencions fins que prescriguen els possibles delictes contra l'administració”

El grup municipal Cs en l’Ajuntament de València vol que el Reglament de Govern Obert i Transparència es convertisca en una ferramenta per a previndre i combatre la corrupció. Per a això, Cs ha presentat 33 esmenes al reglament entre les que es troben mesures concretes per a protegir als empleats de l’Ajuntament que denuncien casos de corrupció. “Amb una canal de denúncia segur, volem garantir la confidencialitat i protecció de què denuncien delictes”, ha dit el regidor de Cs Narciso Estellés.

A més, Cs proposa que s’exposen les dades de tots els alts càrrecs, contractes i subvencions fins que prescriguen els possibles delictes. “Volem recuperar la confiança dels ciutadans. Eliminarem les barreres per a denunciar la corrupció i a dificultar que es puguen ocultar delictes”, ha dit el regidor de Cs, Narciso Estellés.

 “Ens preocupa molt que la proposta de reglament de Transparència realitzat per la regidora de Podem Neus Fábregas obvie aspectes fonamentals en la regeneració democràtica, com és la lluita contra la corrupción”, ha dit Estellés, que ha afegit: “No volem que tornen a produir-se situacions com les viscudes estos últims anys a València, quelcom del que Podem pareix que s’ha oblidat durant este mandat”.

El regidor de Cs ha recordat: “Des de Cs hem vingut a fer nova política, a netejar les institucions i a recuperar la confiança dels ciutadans, tal com hem fet durant tota esta legislatura. Per això, creiem fonamental que en la nova normativa s’exigisca el compliment dels acords aprovats en el Ple i Comissions en matèria de transparència, així com que es porte a compliment les conclusions de la Comissió d’Investigació del cas Taula que va tancar amb pressa Compromís, PSPV i Podem en connivència amb el Partit Popular, en una clara mostra de les formes de la vella política”.

Per a finalitzar, Narciso Estellés hi ha assenyalat: “La transparència s’ha de centrar també en visibilizar de manera clara els diners i l’ús del mateix que manegen els grups municipals, de manera que estem demanant que s’incorpore en el reglament l’obligatorietat de publicació de les subvencions als grups polítics i la justificació dels seus gastos”.

Volver a ACTUALIDAD