Actualitat

Ciutadans denúncia que l’esborrany de l’ordenança de Grezzi incrementa la inseguretat en tots els mitjans de transport

by csvalencia — 1 octubre 2018 @ 16:40
Comparte

Narciso Estellés: “L'ordenança deixa la porta oberta que es comenten infraccions i no vetla per la seguretat”

El regidor de Ciutadans en l’Ajuntament de València, Narciso Estellés, ha denunciat que l’esborrany inicial de l’ordenança de circulació proposada pel regidor Giuseppe Grezzi crega intranquil·litat i inseguretat per a tots els modes de transport.

“Creiem que l’esborrany de l’ordenança de circulació actual té moltes llacunes. El permís a les bicicletes de circular pel carril bici al mateix temps que per la calçada en paral·lel, per fora del carril, posarà en perill als propis ciclistes. A més, proposar uns límits de velocitat sense saber si la Policia Local compta amb mitjans per a garantir el seu compliment és un brindis al sol i un acte propi del Grezzi més individualista i poc col·laboratiu. Grezzi ha d’aclarir com es van a mesurar les velocitats de 10, 15 i 20 quilòmetres a l’hora”, ha demanat el regidor de Cs.

“L’ordenança permetrà que tant bicicletes com patinets circulen entre els vehicles a velocitats molt heterogènies, la qual cosa haurà de gestionar-se adequadament amb el control del tràfic i la senyalització viària adequada. Si no és així, des del vianant als conductors, passant pels propis usuaris de bicis i patinets, estaran en perill”, ha dit Estellés.

“Ens pareix que Grezzi no té la mateixa actitud amb tots els tipus de transport i creiem que l’esborrany de l’ordenança deixa la porta oberta que es comenten infraccions al no vetlar per la seguretat”, ha afegit Estellés.

En relació a l’entrada en vigor de l’ordenança, Estellés ha lamentat “el retard per la incapacitat de Grezzi d’adaptar-se a les noves formes de mobilitat, la qual cosa provocarà que l’ordenança no estiga operativa quasi fins a l’any que ve”.

Respecte a les formes de Grezzi, Estellés ha lamentat la informació parcial que ha oferit de l’ordenança. “Fins al propi Grezzi té por de mostrar el seu esborrany d’ordenança. Ens temem sorpreses ocultes. Pràcticament no ha donat dades de com circularan bicicletes, motos, cotxes i transport públic i com serà la seua relació. Una mostra de transparència seria publicar l’esborrany en compte de fer el màrqueting a què ens té acostumats. Li demanem a Grezzi que entregue en el mínim termini l’esborrany als mitjans de comunicació, a la ciutadania i als grups de l’oposició”, ha conclòs l’edil de Cs.

Volver a ACTUALIDAD