Actualitat

Giner insta Ribó que els servicis jurídics informen sobre el terme “preferent” del Reglament d’Ús i Normalització del Valencià a València

by csvalencia — 30 juliol 2018 @ 12:46
Comparte

El portaveu de Cs: “L'alcalde té en la seua mà aclarir de manera urgent la repercussió que tenen en la ciutat les resolucions del TSJ sobre el Decret 61/2017”

El portaveu de Ciutadans en l’Ajuntament de València, Fernando Giner, ha instat hui per escrit a l’alcalde de València, Joan Ribó, perquè demane als servicis jurídics un informe sobre la situació en què queda el Reglament d’Ús i Normalització del Valencià en el Municipi de València, “especialment en referència als preceptes que empren el terme preferent”.

Giner ha motivat esta petició “davant de la nova situació produïda per les recents resolucions del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, que anul·len part de l’articulat del Decret 61/2017, de 12 de maig, del Consell, pel qual es regulen els usos institucionals i administratius de les llengües oficials en l’Administració de la Generalitat per concedir al valencià un rang predominant sobre el castellà”.

“Ribó té en la seua mà aclarir de manera urgent la repercussió que tenen en la ciutat les resolucions del TSJ sobre el Decret 61/2017 i des de Ciutadans li demanem que es pose mà a l’obra”, ha dit Giner.

El portaveu de Cs ha insistit en la defensa del valencià així com en el seu rebuig de que es discrimine el castellà.

El grup municipal de Ciutadans presentarà una moció al setembre perquè es revise i adapte el Reglament d’Ús i Normalització del Valencià en el Municipi de València en funció de les resolucions que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana han realitzat respecte a part de l’articulat del Decret 61/2017, de 12 de maig, del Consell.

Volver a ACTUALIDAD