Actualitat

Ciutadans insta el Govern a què Mercasa regularitze als falsos autònoms de Mercavalencia

by csvalencia — 11 juliol 2018 @ 13:24
Comparte

Fernando Giner: “Exigim responsabilitat al Govern i a l'Ajuntament de València per a regularitzar urgentment als treballadors de Mercavalencia”

El grup parlamentari de Ciutadans (Cs) en el Congrés dels Diputats ha registrat este matí una Proposició No de Llei (PNL) en la que insta el Govern a què el consell d’administració de Mercasa regularitze als falsos autònoms de Mercavalencia. Per a això, se sol·licita que s’acate el criteri de la Inspecció de Treball i Seguretat Social i la resolució de la Tresoreria General de la Seguretat Social i, en conseqüència, pague en termini la liquidació corresponent a tals situacions. El govern, a través de Mercasa, és propietària del 49% de Mercavalencia.

La PNL ha sigut registrada hui en el Congrés dels Diputats pel portaveu de Cs en l’Ajuntament de València i responsable nacional d’autònoms i pimes de Ciutadans, Fernando Giner i el diputat de Cs per València, Toni Cantó. “Es inacceptable que existisquen falsos autònoms ja que provoca l’empobriment de la classe mitjana”, ha dit Giner, que ha afegit:“Es impropi d’una societat del segle XXI que no es respecten els drets dels treballadors. La permisivitat per part d’una empresa pública és inadmisible”.

El responsable nacional d’autònoms i pimes de Ciutadans ha assegurat: “Els autònoms són persones que han d’alçar tots els dies la persiana i buscar la venda, per la qual cosa viuen en la inestabilitat pròpia d’un negoci. Com diu la inspecció de Treball i Seguretat Social, els falsos autònoms de Mercavalencia són treballadors per compte d’altri pel que no es pot igualar la seua situació a la dels verdaders interlocutòria”

La PNL exigix a Mercasa, regularitzar la situació d’aquells treballadors cooperativistes que han prestat servicis en l’empresa en les mateixes condicions que els anteriors que no estiguen afectats per les liquidacions per operar la prescripció prevista en l’article 24.1 de la Llei General de la Seguretat Social. A més, se sol·licita modificar a la major brevetat la normativa en matèria de cooperatives de treball associat per a evitar que en el futur es produïsquen este tipus de situacions en què treballadors cooperativistes acaben prestant servicis en empreses com a treballadors per compte d’altri en situació irregular com “falsos autónomos”.

El grup municipal de Ciutadans en l’Ajuntament va presentar en el ple de juny una moció en el consistori en què instava l’alcalde Joan Ribó a regularitzar als falsos autònoms de Mercavalencia. El tripartit va votar en contra. “Exigimos responsabilitat al Govern i a l’Ajuntament de València per a regular urgentment als treballadors de Mercavalencia”, ha conclòs Giner.

Volver a ACTUALIDAD