Actualitat

Ciutadans denúncia la ineficàcia del tripartit municipal en les polítiques de rehabilitació i eficiència energètica en la ciutat

by csvalencia — 12 juny 2018 @ 11:53
Comparte

Narciso Estellés denúncia l'incompliment de dos promeses del Pacte de la Nau

El regidor de Ciutadans (Cs) en l’Ajuntament de València Narciso Estellés ha denunciat la ineficàcia de les polítiques de rehabilitació i eficiència energètica en la ciutat per part del govern municipal. Segons consta en una pregunta de Ciutadans formulada per escrit en l’últim ple, la Delegació de Patrimoni reconeix no haver portat a terme cap acció en estos àmbits mentres que des de la Delegació de Vivenda es limiten a anomenar l’ARRU de Cabanyal i dos operacions d’EDUSI relatius a l’eficiència energètica.

“Estem davant d’una mostra més d’incongruència del tripartit, que tres anys després seguix sense ser capaç de complir amb els seus compromisos en matèria de rehabilitació i d’eficiència energética”, ha dit Estellés, que ha recordat que en el punt 4 del pacte de la Nau es va prometre un pla de rehabilitació i energies renovables mentres que en el punt 32, dins del paquet de mesures de medi ambient, es va prometre fomentar l’ús d’energies renovables i estalvi energètic.

“Les accions de Ribó respecte d’això han sigut clarament deficients i centralitzades en un únic barri de València, obviant tots els altres”, ha denunciat Estellés, que ha ressaltat “la ineficàcia del tripartit i, en concret de la regidor Maria Oliver en una matèria tan sensible i estratègica com la rehabilitació i l’eficiència energética”.

El regidor de Ciutadans (Cs) ha indicat que el model de ciutat “ha de centrar-se en la consolidació urbana enfront de les polítiques d’expansió descontrolada”. En este sentit, ha afirmat: “Molts barris de la ciutat patixen un procés de degradació urbana, social i econòmica que requerixen de mesures efectives en matèria de rehabilitació que no s’estan realitzant”.

Per a concloure, Estellés ha dit: “El principal objectiu de les polítiques de rehabilitació ha de ser recuperar els barris per a conservar la seua autenticitat i singularitat a més d’apostar per la seua pròpia consolidació millorant les seues eficiència i la seua sostenibilitat”.

Volver a ACTUALIDAD