Actualitat

Ciutadans alerta de l’augment de rosegadors en la ciutat de València

by csvalencia — 15 maig 2018 @ 12:06
Comparte

María Dolores Jiménez: “Veure rates corrents per les voreres i en parcs infantils a plena llum del dia significa que el control de plagues està fallant”

Ciutadans (Cs) en l’Ajuntament de València ha denunciat hui l’augment de rosegadors en la ciutat de València.

“Davant de l’incipient augment de les temperatures són molts els veïns de diferents zones, com a Avinguda del Port, el barri de Russafa i la zona de Plaça d’Espanya, que han donat la veu d’alarma per l’existència de rates corrents per les voreres a plena llum del dia, en parcs infantils i inclús albergades en tanques de col·legis”, ha criticat la regidor de Cs María Dolores Jiménez.

“Veure rates corrents per les voreres i en parcs infantils a plena llum del dia significa que el control de plagues està fallant”, ha alertat la regidor de Cs María Dolores Jiménez, el qual ha exigit a la regidor Maite Girau “extremar les mesures de control de plagues. La situació pot empitjorar notablement quan arribe l’estiu”.

La regidor de Cs ha recordat: “Estos rosegadors poden propagar malalties com la ràbia, la leptospirosi o malaltia de Well, a més d’altres infeccions, per la qual cosa la seua presència en qualsevol lloc i durant qualsevol hora del dia, fa que s’hagen d’extremar les mesures per a contindre”.

En esta línia, María Dolores Jiménez ha dit: “La solució està en una bona prevenció i el seguiment continu i, per això, considerem que s’han d’establir mesures en eixe sentit, identificant llocs concrets, caus, combatent amb mètodes químics o d’un altre tipus, però també mantenint els carrers i els solars nets, podant arbres i netejant els parcs”.

Per a concloure, la regidor de Cs ha manifestat el seu “preocupació” pel mosquit tigre i ha recordat que “cal intensificar les campanyes d’informació i prevenció”“Ens trobem en una època en què pot haver-hi tempestats i dies d’intensa calor, quelcom que és el caldo de cultiu del mosquit tigre. És necessari que les administracions públiques informen i consciencien els ciutadans”, ha afegit.

Volver a ACTUALIDAD