Actualitat

Ciutadans denúncia l’apilotament i les males condicions dels gossos i els gats en el refugi municipal de Benimamet

by csvalencia — 13 maig 2018 @ 15:33
Comparte

El regidor de Cs Chema Bravo assegura: “El tripartit està donant una vida indigna als animals abandonats per deixadesa, falta de planificació i d'inversió”

El regidor de Ciutadans en l’Ajuntament de València Chema Bravo ha denunciat l’apilotament i les males condicions dels gossos i gats en el refugi municipal de Benimamet. “El refugi animal té un greu problema de sobreocupació”, ha declarat el regidor de Cs.

Ens hem trobat amb gossos que romanen lligats dia i nit, amb una capacitat de moviment reduïda al tir de la cadena i que ixen a passejar com a mitjana una vegada per setmana, en funció de les possibilitats dels voluntaris del centre”, ha alertat Bravo.

Després de visitar el nucli zoològic de Benimamet amb els responsables de l’Ajuntament i de reunir-se tant amb l’empresa Modepran, gestora del Centre, com amb el col·legi de Veterinaris de València, el regidor de Cs ha assegurat: “El tripartit està donant una vida indigna als animals abandonats per deixadesa, falta de planificació i inversió”.

En este sentit, Bravo ha recordat que el punt d de l’article 4 de la llei 9/1994 de 8 de Julio prohibix mantindre els animals lligats o engabiats en instal·lacions indegudes des del punt de vista higienicosanitari o inadequades per a la pràctica de les cures i l’atenció necessaris d’acord amb les seues necessitats etològiques segons raça i espècie.

Hi ha gats que viuen en xicotetes gàbies, amb una mobilitat de moviment pràcticament nul·la, esperant a ser adoptats”, ha denunciat el regidor de Cs.

Després de comprovar la situació dels animals en Benimamet, Bravo ha declarat: “Compromís va plasmar en el seu programa electoral com a idea principal la necessitat de dotar a València d’instal·lacions adequades de titularitat pública per a establir zones protectores amb àmplies i adequades instal·lacions. No obstant això, seguim amb unes instal·lacions antiquades i molt limitades en espai. No han complit amb les seues promeses”.

La capacitat de comunicació de la Regidoria amb la Gestora del Centre es fa patent a l’analitzar les preguntes a comissions i ple. “Detectem una forta incapacitat per a entendre les necessitats dels gestors del centre, pareix que es pretenga justificar amb ells la ineficaç labor de la Regidoria”, ha dit el regidor del Cs.

La situació del centre de Benimamet resulta insostenible, les campanyes que s’han desenrotllat per a fomentar l’adopció són insuficients si es pretén mantindre el centre actual sense ampliar-ho”, ha explicat l’edil de Cs, que ha indicat que de la partida pressupostària del 2017 aprovada per a l’adquisició de nou sòl de nucli zoològic no es va executar ni un euro.

La falta de planificació és terrible especialment quan afecta la dignitat d’animals que ja han patit l’abandó dels seus amos”, ha dit Bravo, que ha afegit: “En el pressupost de 2018 no es contempla cap import relacionat amb el concepte d’ampliació”.

El regidor de Cs ha incidit en que la situació percebuda al visitar el nucli zoològic és la de que “per molta bona intenció que existisca per part dels treballadors assignats al centre, les instal·lacions estan totalment saturades, la qual cosa provoca situacions d’indignitat animal molt allunyades de l’objectiu de benestar que deuen de regir en estos refugis per a animals abandonats”.

Respecte a la gestió de l’Ajuntament, Chema Bravo ha recordat que la pròrroga del contracte amb Modepran, empresa gestora, està finalitzada. “La regidoria de Benestar Animal ha demostrat que és incapaç de gestionar les seues funcions en este aspecte. A més de bona voluntat, es requerix de planificació realista i capacitat d’execució. Des de Ciutadans no s’entén que existint remen-te pressupostari no s’actue en este àmbit tan sensible”, ha conclòs el regidor de Cs.

Volver a ACTUALIDAD