Actualitat

Ciutadans reclama al tripartit l’habilitació de solars urbans públics per a ús veïnal

by csvalencia — 10 abril 2018 @ 18:47
Comparte

Narciso Estellés demana que “solars públics sense ús definitiu puguen ser utilitzats per la ciutadania per a la millora i dinamització dels barris”

Ciutadans (Cs) en l’Ajuntament de València ha reclamat l’habilitació de solars urbans en la ciutat de València per a l’ús veïnal. La proposta, que citava una relació de solars de la ciutat, va ser presentada pel grup municipal Cs en la Comissió d’Urbanisme, celebrada el passat mes de març.

En esta línia, el regidor de Ciutadans, Narciso Estellés, ha demanat al tripartit “la habilitació i utilització de solars urbans per al seu ús per la ciutadania a través d’activitats d’interés públic de caràcter provisional, i per a millorar i dinamitzar la vida en els barris de la ciutat de Valencia”.

“Molts dels solars públics de València es troba en un estat lamentable i incomplixen l’ordenança municipal de neteja urbana”, ha dit el regidor de Cs, qui ha fet insistència en què “esto repercutix molt negativament en l’aspecte general de la nostra ciutat”.

“Lo únic que ens van contestar respecte d’això Vicent Sàrria (PSPV) i María Oliver (València en Comú) en la comissió de març va ser remetre’ns al llistat de solars municipals sol·licitats per les delegacions de Gloria Tello per al ‘bienestar dels gatos’, altres sol·licitats per Oliver per a ‘orts urbans’ i altres per Grezzi per a no sabem què, perquè si és per a aparcaments gratuïts, per ara a València porta construïts zero. Recordem que, ni per a ell ni per a Ribó, aparcar és un dret en la ciutat de València, tal com han manifestat públicamente”, ha criticat el regidor de Cs.

“Molts dels solars públics de València es troba en un estat lamentable i incomplixen l’ordenança municipal de neteja urbana”, ha dit el regidor de Cs, qui ha fet insistència en què “açò repercutix molt negativament en l’aspecte general de la nostra ciutat”.

Estellés ha recordat que “esta iniciativa ve d’una altra que presentem a l’octubre de 2015, i la resposta del tripartit va ser que están treballant en ello. Però la realitat és que no existix ni una auditoria de l’estat i ús dels solars públics, ni un programa municipal que habilite i dinamitze els solars en desús de Valencia”.

“No hi ha ni planificació, ni control, ni resultats evidents per als ciudadans”, ha afegit. El regidor de Cs ha explicat que “el govern de la Nau es va comprometre en el seu acord firmat, com a mesura d’espai públic, urbanisme i infraestructures, a l’ús ciutadà dels solars per mitjà de la promoció d’acords perquè els solars buits siguen aprofitats per la ciudadanía”.

“Front a la inoperància del tripartit a este respecte, i els seus compromisos incomplits, la nostra comesa en Ciutadans és perseverar perquè els valencians puguen fer ús del nombre màxim possible dels més de 200 solars de propietat municipal edificables de la ciutat mentres no es destinen al seu ús definitiu”, ha conclòs

Volver a ACTUALIDAD